De verre planeet

Vanaf maandag 3 september 2018 ontvangt Internaat Hof ten Bos zijn internen op een tijdelijke nieuwe locatie. We verhuizen naar Bielebale, Elshoutbaan 19, Brasschaat, op het domein van Sportoase.

Het gebouw is voorzien van 10 kamers van elk maximaal 5 slaapplaatsen. De leerlingen van het secundair kunnen op hun eigen kamer studeren. De leerlingen van de lagere school maken in een gemeenschappelijke ruimte hun huiswerk onder begeleiding.

De andere troeven van deze nieuwe locatie zijn de nabijheid van het zwembad,de sporthal en speelvelden. Dit geeft internen de mogelijkheid om ’s avonds aan te sluiten bij een sportclub.
Het internaat blijft op wandelafstand van de scholen maar de kinderen van de lagere school zullen nog steeds met de bus vervoerd worden.

 

Het oude internaatsgebouw op de Lage Kaart

Het oude internaat (het gebouw, dat beschermd is als monument, werd ontworpen door architect Léon Stynen) is gelegen op een bosdomein van 10 hectaren aan de rand van de Brasschaatse dorpskern. Vanaf schooljaar 2018-2019 wordt dit gebouw niet meer gebruikt als internaat.